Lagere school

foto2Een uniek project in Ekeren en verre omgeving!

Sinds september 2010 waait er een frisse wind door Ekeren en verre omgeving. Basisschool 3Hoek is een combinatie tussen het beste van het traditioneel onderwijs met het beste van het methodeonderwijs. Een onderwijssysteem dat eigen is aan onze school.


Hier kunnen jullie kinderen ongestoord genieten van hun "loopbaan" en hun eerste stappen in een school. Een groot voordeel is dat zij hier vanaf 0 jaar naar de minicrèche kunnen gaan en daar op een schitterende wijze worden voorbereid op de kleuterschool en nadien hun overstap maken naar de lagere school. Dit in een kleurrijk en modern kader. Dit alles zal uiteraard gebeuren binnen de lijnen van het door het Ministerie van Onderwijs uitgestippelde officiële leerplan.

Onze school is uniek in haar soort. Onze klassen en de ganse school zijn voorzien van leuke kleurtjes, toffe speeltuigen en alle mogelijke nutsvoorzieningen.


Onze leerkrachten geven les op een moderne hedendaagse manier. Smartboards, i-boards,  i-pads, ... kan je hier vinden in onze klassen van de lagere school. Onze zorg- en SES-werking is uniek in haar soort. Hiervoor doen wij beroep op mensen met een erg uitgebreide expertise (logopediste, ergotherapeute). Moderne onderwijsvormen (projectwerking, hoekenwerk, individueel contractwerk, coöperatief leren, ict-vaardigheden, ...) zijn ons niet vreemd en zijn volledig afgestemd op onze leerlingen en op jullie schatjes. Daardoor waarborgt onze school ook een solide voorbereiding op het middelbaar onderwijs, zoals  het Koninklijk Atheneum van Ekeren of andere kwaliteitsscholen.

Onze speelplaats is verdeeld in zones (een speelzone, een rustzone, een sportzone, ...). Ook hier werken we aan de sociale vaardigheden van de leerlingen.

Natuurlijk mogen jullie altijd eens een kijkje komen nemen om onze unieke werking te bekijken. Wij zijn een open school waar iedereen welkom is.


Klik hier om de volledige infobrochure te downloaden : deze brochure maakt u wegwijs in onze school en geeft u praktische informatie over de dagelijkse werking.