De 3Hoek app gebruiken: een korte handleiding ...

Een korte handleiding voor het gebruik van onze app:

 • Eerst en vooral dienen jullie de app te downloaden via de app –store of de google play-store of eenvoudig via het icoontje op de homepage van onze website (www.3Hoek-Ekeren.be).
 • De app openen en dan bovenaan rechts op het tandwieltje  te klikken. Daar kan je volgende zaken instellen/lezen:
  - Hoe je wil inloggen (dit kan ook via facebook, twitter, instagram of google+).
  - Van welke groepen je push- en andere berichten wil krijgen (iedere klas of groep waar een rood bolletje achterstaat kan je dan pushberichten versturen).
  - Bij meldingen kan je steeds de pushberichten lezen die verstuurd zijn via de app. Deze komen op het beginscherm van je telefoon en verdwijnen meestal als je inlogt. Maar op deze manier kan je ze toch nog lezen.
 • Klasnieuws kan je vinden via het icoontje klassen en daar kan je ook nog eens aanduiden of je van die klas al dan niet pushberichten wil ontvangen en deze kan je dan ook lezen door te klikken op het pijltje achter de knop om de pushberichten in te stellen. Hier kan soms de mogelijkheid geboden worden om opmerkingen te geven.
 • Alle verstuurde brieven worden ook steeds  onder het icoontje  brieven. Zo hebben jullie de mogelijkhed om steeds de brieven als eerste te lezen en indien nodig terug te lezen. Ze kunnen niet meer zoek raken.
 • Natuurlijk kan je ook alle vrije dagen van de school vinden en zullen naar volgend schooljaar toe in de jaarkalender alle uitstappen van de leerlingen opgenomen worden. Handig om te weten.
 • Ook de leerkrachten kan je vinden met een fotootje en een woordje uitleg onder het icoontje team.
 • Indien een leerling afwezig is door ziekte kan je dat ook via de app melden. Gewoon de gegevens invullen en de juiste klas aanduden en deze mail komt bij de juiste persoon.
 • Ideeën om onze fantastische school nog beter te maken kunnen jullie kwijt via het icoontje ideeënbus. Daar het formulier invullen en dit komt automatisch op de juiste plaats bij de juiste persoon.
 • De oudervereniging kan je ook rechtstreeks bereiken via onze app. Hebben jullie vragen voor hen of willen jullie deelnemen aan hun vergaderingen en/of activiteiten: klikken op de tekst en dan onderaan de pagina op “3Hoek ouders” en zij beantwoorden jullie vraag.
 • Er is ook nog een rechtstreekse link naar onze facebookpagina, onze twitteraccount en onze instagram-account. Deze kan je vinden door te klikken op “Socialmedia”.
 • We hebben ook nog gedacht aan een item foto’s waar je allerlei foto’s van onze activiteiten kan vinden (aanvullend op facebook, twitter, instagram) en het item kinderboerderij, waar je alle nieuws over onze kinderboerderij kan vinden.
 • Tenslotte zou het kunnen dat je nog vragen hebt voor de directie , het secretariaat, lichamelijke opvoeding, de voor-en naschoolse opvang en/of de klassen. Dan duw je op het icoontje FAQ  en vervolgens op het juiste icoontje. Daar staat al heel wat uitleg. Indien deze niet voldoende is, duw je eerst op het onderwerp (vb. Bij het secretariaat “betaling facturen” en daarna onderaan de pagina op “info/vragen voor het secretariaat” en je vult het formulier in en wij zorgen dan erg snel voor een correct antwoord.
 • Via het icoontje contact, kunnen jullie de school ook op alle mogelijke manieren bereiken (mail, telefoon, website).